5 Nisan 2009 Pazar

Patlıcan Salatası

Malzemeler:

3 adet bostan patlıcanı (büyük tombul patlıcan:)
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates (isteğe bağlı)
Sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
1/2 limon



Yapılış:

Patlıcanların birkaç yerine bıçakla derin çizikler yapın. Eğer gerginseniz bu patlıcan bıçaklama işlemi size terapi gibi gelebilir:D Bıçakladığınız patlıcanları ve biberleri alimünyum folyoya sarıp 200 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişirin/közleyin. Arada bir çatal yardımıyla patlıcanların durumunu kontrol edin ve istediğiniz yumuşaklıktaki kvama ulaşınca fırından çıkarıp folyoyu açın. Patlıcanların kabuklarını soymak için brz soğumalarını bekleyin. Patlıcanların kabuklarını baş kısmındaki yeşil saptan tutup kolayca soyabilirsiniz. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Biberlerin de kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakları ezin; limonu sıkın; sarımsak, limon, tuz ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırıp doğranmış patlıcan ve biberlerin üzerine dökün. (Şahsen domatesi bu salataya pek yakıştıramasam da domates severler onu da ekleyebilirler:)

Afiyet, bal, şeker olsun:) Fazla sarımsak kullanmayın, mideyi rahatsız edebilir:)