30 Haziran 2015 Salı

Lezzet Patlaması - Cevizli Fıstıklı Kuru Börülce Salatası

Tatil dönüşü buz dolapları bomboş olur bilirsiniz. İşte ben de tatil dönüşü o bomboş dolapta bulduğum bir iki malzeme ile uydurma bir salata yaptım ve sonuç tam bir lezzet bombası oldu :) Her kaşıkta ayrı bir tat, ayrı bir mutluluk :)



Malzemeler:

2 adet büyük domates
2 adet salatalık
1-2 adet sivri biber
1 adet soğan
1-2 bardak haşlanmış kuru börülce (ben önceden haşlayıp fazlasını buzluğa koymuştum :)
Limon
Zeytinyağ
Tuz & Karabiber
Ceviz
Tuzsuz Fıstık

Hazırlanışı:

Domates, salatalık, biber ve soğanı çoban salatası hazırlar gibi doğrayın. Üzerine haşlanmış kuru börülce ya da dilediğiniz herhangi bir kuru baklagil ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi kapaklı küçük bir şişeye koyup iyice çalkalayın ve salatanın üzerine döküp karıştırın. Fıstık ve cevizleri tavada birazcık kavurun; salatanın üstüne serpin. Salatanızı bir dilim tam tahıllı ekmek ile besleyici bir öğün olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

22 Haziran 2015 Pazartesi

Bitter Çikolatalı & Muzlu Milkshake

Yaz akşamları Evrim'le (eşim:) balkon keyfi yapmaya bayılıyoruz :) Tabi balkonda boş boş oturmak olmaz. Ben pek çay - kahve insanı olmadığım için genelde meyve ya da soğuk içecekler tercih ediyorum. En sağlıklı içecek evde yapılan içecek olduğu için de Milkshake vazgeçilmezlerimden biri. Umarım siz de deneyip seversiniz :)

Malzemeler:

1 büyük muz (tercihen önceden dilimlenip dondurulmuş)
1 kutu meyveli prebiyotik yoğurt
100 ml az yağlı süt
2 kare %70 - %80 kakaolu bitter çikolata

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri blendera atıp karıştırın. Dondurulmuş muzunuz yoksa dondurulmuş başka meyveler de kullanabilirsiniz. Ya da taze meyve kullanıp ekstra buz ekleyebilirsiniz.



Afiyet olsun :)

5 Haziran 2015 Cuma

3 Renkli Rulo Börek

Bu böreği ilk kez Evrimlerde yedim ve o gün bugündür favori böreğim oldu :) Annem pek güzel yapar ama bu kez ona zahmet vermeyelim, ben deneyeyim dedim. Hazırlayıp buzluğa attım, Arya'nın doğum gününde pişireceğim. İnşallah anneminki kadar güzel olur :)

Malzemeler:

2 adet yufka
3-4 yemek kaşığı tereyag ya da 1/3 bardak sıvı yağ
1 paket çemensiz pastırma
3-4 adet havuç
1/2 kg ıspanak (ya da 1 pkt. dondurulmuş ıspanak)
1 adet soğan
Tuz, karabiber



Hazırlanışı:

Soğanı doğrayıp tavada biraz öldürün, ıspanakları ekleyip rengini çok soldurmadan biraz pişirin. Havuçları da rendeleyip ayrı bir tavada pişirin.  Her ikisini de genişçe tabaklara koyup kenara alın. Fırın tepsinizin içine yağlı kağıt serin. İlk yufkanızı tepsiye serin, içine erittiğiniz yağdan sürün. Tepsinin kenarlarından sarkan kısımları 3 taraftan içeri doğru katlayın. 1 tarafı zarf kapağı gibi açık bırakın. Yufkanın içeri katladığınız kısmını da yağlayın ve üzerine pastırma dilimlerini yerleştirin.



2. yufkayı tepsi boyutunda kesin ve pastırmaların üzerine serin, yine yağlayın ve üzerine kavurduğunuz havucu ekleyin. Yufkadan arta kalan kısımlarla havucun üstünü kaplayın ve yufkanın üzerini yine yağlayın. En son kavrulmuş ıspanağı da serip yufkaları rulo şeklinde sarın.





İlk yufkanın dışarda kalan kısmı ile rulonun ucu tamamen kapanacak ve pişerken malzemeler dökülmeyecek. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Çayla, taze limonatayla, ya da naneli ayranla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

2 Haziran 2015 Salı

Zeytin Ezmeli Cips

Arya'nın doğum günü hazırlıkları devam ediyor. Bu akşam 3 farklı tarif hazırlayıp ikisini buzluğa attım, birini de gide gele tek başıma bitirdim. İşte bu, o biten tarif :) Hepsi yenip bitmeden durmak mümkün değil, uyarmadın demeyin :D

Malzemeler:

1 adet yufka
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Zeytin ezmesi

Hazırlanışı:

Yufkayı temiz tezgaha ya da masaya serin, fırça yardımı ile yarısına önce zeytinyağ sonra zeytin ezmesi sürün. Yufkanın boş kalan diğer yarısını zeytin ezmeli kısmın üzerine kapatıp tekrar fırça ile zeytinyağ sürün. İster üçgen, ister kare, isterseniz şerit şerit kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarana dek (15-20) dk pişirin.





Çıtır çıtır zeytinli cipsleriniz hazır, ayran ile ya da taze meyve suyu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)