27 Temmuz 2024 Cumartesi

Tahinli Dondurma

Tahinli dondurma benim için bitmeyen bir aşk :)))

Yazları Çandarlı'da her akşam tahinli dondurma yerim. Bu yaz Çandarlı'ya gitmedik ama tamamen şans eseri Eskişehir'de Haller'in içinde tarihi bir muhallebicide ve Isparta' da Yörük Dondurma'da tahinli dondurma bulduk. Tabi ki hem tatile giderken hem de eve dönerken toplamda 4 kez yedim :) 

Tatil biterken içimi "Ben şimdi nereden bulacağım tahinli dondurma?" hüznü kapladı. Sonra aklıma evde yapma fikri düştü ve tabi ki tarif için internete daldım. Bir sürü tarif var. Kimisinde toz sahlep, kimisinde muz, kimisinde 1 bardak şeker var. Hiçbiri tam istediğim gibi değil. Kendi tarifimi oluşturdum, şu an buzlukta. Bakalım, sonuç nasıl olacak?


Malzemeler:

  • 1 pkt krema
  • 1 avuç ceviz
  • 200 ml laktozsuz süt (ben ölçü olarak krema kutusunu kullandım :)) 
  • 200 ml tahin (ölçü yine krema kutusu :) 
  • Bal (ben göz kararı koydum ama sanırım 1 kahve fincanı kadar) 


Hazırlık:

Önce ceviz ve sütü blendardan geçirip süzdüm. Üstüne krema ve bal ekleyip çırptım. En son tahini ekleyip tekrar çırptım. Bu aşamada tadarak bal miktarını arttırabilirsiniz. 

Karışımı buzluğa atıp 1 saat sonrası için alarm kurdum. Buzluktan çıkarıp çırpıp tekrar buzluğa koyacağım. Netteki tariflerden öğrendiğim üzere dondurma yaparlen bu çırpma işlemini 2-3 kez yapmak gerekiyormuş. 

Yazıyı dondurmayı beklerken yazıyorum. Sonucun fotosunu çekip öyle paylaşıyorum :) 





Sonuç ❤️ Ben
🎊🍦🎉🍦🎊