17 Kasım 2009 Salı

Pırasalı Omlet


Malz: (2-3 Kişilik)

4 adet pırasa
4 adet yumurta
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
sıvıyağ

Yapılışı:

Pırasaları güzelce yıkayıp temizledikten sonra halka halka doğrayın. Ben pırasanın tadını daha yoğun almak için kalın doğruyorum ama siz ince de doğrayabilirsiniz. Teflon tavaya çok az sıvıyağ koyun ve pırasaları ekleyin, soğan kavurur gibi kavurun ama iyice öldürmeyin, brz diri kalırsa daha lezzetli oluyor. Pırasalar kavrulurken, derin bir kapta 4 yumurtayı, tuz, karabiberi ve pul biberi iyice çırpın. Yumurtaları pırasaların üstüne dökün ve istediğiniz kıvamda pişirin.

Omletinizin yanında salata olarak yarım demet maydanoz ve nane yıkayıp -doğramanıza gerek yok- limon ve tuzla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Not: İsterseniz pırasalar kavrulurken biber de ekleyebilirsiniz. Hatta kavrulan pırasalara rendelenmiş domates ekleyip menemen yaparsanız tadından yenmez sanırım:) bu tarife her tür baharat güzel gider:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder