Çok basit ama yenildiğinde günün sürprizi ilan edilebilen bir tatlı arıyorsanız deneyebilirsiniz :) Dilerseniz etimekleri şerbet yerine şekerli sütle ıslatabilirsiniz hatta nescafe ile ıslatıp tiramisu esintisi bile ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 pkt etimek
1 pkt vanilyalı puding ya da damla sakızlı muhallebi
3 su brd süt
1 pkt krem şanti
1 su brd süt
Şerbet için:
3 su brd. su
1,5 su brd. şeker
Miktarı kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Ölçü 1'e !,5 brd.
Süslemek için:
Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Su ve şekeri (ya da süt ve şekeri) kaynatıp şerbet haline getirin ve tepsiye dizdiğiniz etimekleri kepçe yardımıyla iyice ıslatın. Etimekleri tepsiye bir düz bir yan olacak şekilde dizin böylece şerbetle ıslandıklarında aralarda hiç boşluk kalmaz. Bir tencerede 3 su bardağı süt ile pudingi hazırlayın ve şerbetini çekmiş olan etmeklerin üzerine dökün. Pudingin soğuması için bir süre bekleyin ve tepsiyi dolaba kaldırın. 1 saat sonra 1 su bardağı süt ile krem şanti hazırlayın.Soğuyup üstü katılaşmış olan pudingin üzerine krem şantiyi yayın ve tatlınızı tekrar dolaba kaldırın.
Tatlınızı dilerseniz şeftali vb. meyve dilimleri ile ya da vişne gibi taneli reçellerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder