5 Ekim 2013 Cumartesi

Islak Kek

Başta söyleyeyim keki bir kez tattığınızda tamamı bitine kadar duramayabilirsiniz. Uyarmadı demeyin :)

Malzemeler:



4 yumurta
1 su brd. şeker
1 çay brd. sıvıyağ
1 su brd. süt
2 su brd. un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
3 yemek kaşığı kakao

Sos için:

1/4 çay brd. sıvı yağ
1 brd. süt
3/4 su brd şeker
1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

Hindistan cevizi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Yumurtaları köpürünceye kadar iyice çırpın ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurta ve şeker karışınca sıvı yağ ve sütü ekleyin. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve kakaoyu eleyerek ayrı bir kapta birleştirin. Bu kuru malzemeleri çırptığınız sıvı malzemelere ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız harcı yağladığınız borcama dökün ve öncede 5-10 dk ısıtılmış 175 derecedeki fırında 35-40 dk pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için keke kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.

Sos malzemelerinin hepsini tencereye dökün ve şeker eriyene kadar ısıtın (kaynatmanıza gerek yok).  Kekiniz 10-15 dk soğuduktan sonra üzerine kürdanla delikler açarak sosu dökün. Gözünüze fazla görünse de tüm sosu kullanın, kek hepsini çekiyor. 

Kek sosu çekince üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder