Malzemeler:
Hamuru için:
1,5 silme tatlı kaşığı toz maya (ben Pak instant kuru maya kullandım)
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sos:
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 adet sarımsak
1 tutam fesleğen
Üst Malzemesi:
1 adet kırmızı soğan
1 adet beyaz soğan
250 gr mantar
1/2 kg ıspanak
100-150 gr lor peyniri
Çeçil, örgü ya da rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanış:
Soğanları piyazlık doğrayın; mantarları etli olacak şekilde doğrayın. Ispanakları iri parçalar halinde bölün. Soğanları zeytinyağda kavurun; mantarları ekleyin; tuz ve karabiber ekleyin; mantarlar suyunu çekince ıspanakları ekleyip ıspanaklar sönünce ocağı kapatın.
Hamur için ılık suyu çukur bir kaba koyup 1,5 silme tatlı kaşığı mayayı ve 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyin ve 10-15 dk köpürmesi için bekleyin. Hamuru yoğuracağınız çukur bir kaba 2,5 bardak unu dökün ve ortasına çukur açın. Kenarda kalan una 1 tatlı kaşığı tuzu dökün. Ortadaki çukura kabaran mayalı ılık suyu dökün, zeytinyağ ekleyin ve hamuru yoğurun. Gerekirse kalan yarım bardak unu da ekleyin ve hamurun kabarması için kabın ağzını streç filmle kapatarak 30 dakikalığına sıcak bir yere koyun (kaloriferin yakınına koyabilirsiniz).
Sos için domates salçasını, biber salçasını, bir tutam fesleğeni ve rendelenmiş sarımsağı çukur bir kapta karıştırın biraz ılık su ekleyerek sos kıvamına getirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirip üzerini unlayın. Kabaran hamuru tepsiye alıp elinizle açın (hamur içinde kabardığı kaba yapıştıysa biraz un yardımıyla kaptan çıkarabilirsiniz). Açtığınız hamurun tamamını çatalla delin. Üzerine hazırladığınız sosu sürün. Ispanaklı iç malzemesini, lor peynirini ve istediğiniz diğer malzemeleri yerleştirerek 180 derecede 5-10 dk ısıttığınız fırında 10-15 dk pişirin.
Bir bardak köpüklü ayran ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder