Malzemeler:
Zeytinyağ
Taze Biberiye
(taze bulamazsanız kurusunu kullanabilirsiniz :)
Sarımsak
Yapılışı:
Kapaklı bir şişeye - mümkünse koyu renk cam şişe - zeytinyağını koyun; içine bir dal taze biberiye ya da bir tutam kuru biberiye ve 1-2 diş (zeytinyağ miktarına ve damak tadınıza bağlı) sarımsak ekleyin. Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra bıçağınızı yan tutup üzerine bastırarak ezerseniz aroması daha kolay yağa geçecektir.
Salatalara (özellikle brokoli salatasına çok yakışıyor:), yemeklerinize, kızarmış ekmeğinizin üzerine, yani kısacası zeytinyağ kullandığınız her şeye bu yağdan biraz ekleyebilirsiniz :) Dilerseniz fotoğraftaki gibi değişik malzemelerle - kurutulmuş domates, kişniş, kırmızı biber vb. - farklı aromalar da elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Not: Fotoğraf http://www.kesfet.tv/acili-zeytinyagi-ve-kitchenette/ adresinden alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder