30 Ocak 2014 Perşembe

Aromalı Zeytinyağ

Sanırım benim mutfakta en çok kullandığım malzeme zeytinyağı. Hâl böyle olunca zeytinyağ ile ilgili her şeye göz atıyor ve deniyorum. Aromalı zeytinyağlar da bu aralar vazgeçilmezlerimden :)

Malzemeler:

Zeytinyağ
Taze Biberiye
(taze bulamazsanız kurusunu kullanabilirsiniz :)
Sarımsak

Yapılışı:

Kapaklı bir şişeye - mümkünse koyu renk cam şişe - zeytinyağını koyun; içine bir dal taze biberiye ya da bir tutam kuru biberiye ve 1-2 diş (zeytinyağ miktarına ve damak tadınıza bağlı) sarımsak ekleyin. Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra bıçağınızı yan tutup üzerine bastırarak ezerseniz aroması daha kolay yağa geçecektir.

Salatalara (özellikle brokoli salatasına çok yakışıyor:), yemeklerinize, kızarmış ekmeğinizin üzerine, yani kısacası zeytinyağ kullandığınız her şeye bu yağdan biraz ekleyebilirsiniz :) Dilerseniz fotoğraftaki gibi değişik malzemelerle - kurutulmuş domates, kişniş, kırmızı biber vb. - farklı aromalar da elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Not: Fotoğraf  http://www.kesfet.tv/acili-zeytinyagi-ve-kitchenette/ adresinden alınmıştır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder