
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
1/2 kg mantar
3 yemek kaşığı un
2 su brd. sıcak su
2 adt. tavuk bulyon
1 su brd. süt
Karabiber
1/2 su brd. (100 ml) krema
Hazırlanışı:
Sarımsakları ince ince kıyın ve tereyağ-sıvıyağ karışımında pembeleştirin. Dilediğiniz büyüklükte doğradığınız mantarları (ben mantarların saplarını da kullandım) ekleyip suyunu çekene dek soteleyin. Unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun. 2 bardak sıcak suyu ve tavuk bulyonları ufalayarak ekleyin. 1 bardak ılık sütü ve karabiberi de ekleyip kaynayana dek pişirin. Kaynayan çorbanın altını kısarak kremayı ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dk daha pişirip ocaktan alın.
Dilerseniz üzerini pul biberli eritilmiş tereyağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz :)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder