18 Şubat 2014 Salı

Kremalı Mantar Çorbası

Pazardan aldığım 1 kg mantarın büyük olanlarını fırında tereyağlı ve kaşarlı ızgara yaptıktan sonra geri kalan küçük mantarları da çorba yapmak istedim. Ama netten baktığım kremalı mantar çorbası tariflerinden hiçbiri içime sinmedi. Ben de kendime göre bir şeyler yapmaya karar verdim. Sonuç gayet lezzetli oldu :) Siz de denemek isterseniz tarifi burda :)



Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
1/2 kg mantar
3 yemek kaşığı un
2 su brd. sıcak su
2 adt. tavuk bulyon
1 su brd. süt
Karabiber
1/2 su brd. (100 ml) krema


Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince kıyın ve tereyağ-sıvıyağ karışımında pembeleştirin. Dilediğiniz büyüklükte doğradığınız mantarları (ben mantarların saplarını da kullandım) ekleyip suyunu çekene dek soteleyin. Unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun. 2 bardak sıcak suyu ve tavuk bulyonları ufalayarak ekleyin. 1 bardak ılık sütü ve karabiberi de ekleyip kaynayana dek pişirin. Kaynayan çorbanın altını kısarak kremayı ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dk daha pişirip ocaktan alın.

Dilerseniz üzerini pul biberli eritilmiş tereyağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder