27 Mart 2014 Perşembe

Mantarlı Pazılı Kiş

Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti kiş ama hamurunu yapabilir miyim diye tereddüt ediyordum. Sonunda denedim. Sonuç için sözü kardeşime bırakıyorum: 
- "Abla, sen bu kişten yine yap, hatta hep bundan yap :)"

Malzemeler:

Hamur için:
2,5 su bardağı un (1 bardağı tam buğday unu olursa daha güzel oluyor)
200 gr tereyağ
2 yemek kaşığı soğuk su
1 yumurta
Tuz (1 fiske)

İç malzemesi:
1 bağ pazı / ıspanak
1/2 kg mantar
(Az mantar bol pazı olsun derseniz 2 bağ pazı ve 250 gr mantar kullanabilirsiniz)
1-2 adet
pırasa
2 adet soğan
200 ml (1 pkt) krema
3 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Eriyen her hangi bir peynir

Hazırlanışı:

İşe hamurla başlamak gerekiyor çünkü hamurun 1 saat buzdolabında dinlenmesi gerekiyor. Hamur için gerekli tüm malzemeleri çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. İlk başta hamur bir araya gelmeyecek gibi görünebilir ama telaşa gerek yok. Tüm malzemeyi elinizin altında birleştirin. Hamur bütünleştiğinde streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. İç malzemeyi hazırlamak için zeytinyağını tavaya döküp hafif kızdırın ve piyazlık doğranmış 2 adet soğanı, 1 adet pırasayı ve ince ince doğranmış 1 diş sarımsağı tavada kavurun. Üzerine minik minik doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Son olarak pazıları 2 cm.'lik parçalar halinde doğrayın ve tavaya ekleyin. Pazılar hafif sönünce tavayı ocaktan alın ve ılınması için bekleyin. Hamurunuzu dolaptan çıkarın, elinizde biraz açıp büyüterek önceden yağladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın. İç malzemeler ılındığında tuz, karabiber ve 1 paket kremayı ekleyin. Hazırladığınız karışımı hamurun içine yerleştirin; üzerine peynir rendeleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kişin üzeri kızarına dek pişirin. Yaklaşık 30-35 dk sürüyor pişmesi.

Fırından çıkarıp 10 dk beklettikten sonra çay ya da ayran ile servis edebilirsiniz :)

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder