20 Ağustos 2014 Çarşamba

Havuçlu Mercimek Yemeği

Bizim evde "mercimek" denilince akla minik turuncu mercimekler ve anneannemin nefis süzme mercimek çorbası gelirdi. Üniversitede okurken bir haftasonu en yakın arkadaşlarımdan biri olan Derya ile Izmit'e, ailesinin evine gittik. Annesi bizim için yeşil mercimek yemeği pişirmiş. Hayatımda ilk kez o gün yeşil mercimek yedim. Yeşil mercimek o günden beri favori yemekler listemde yer alıyor. Orijinalinde sadece soğan ve mercimek kullanılıyor ama ben içine havuç da ekliyorum. Umarım siz de beğenirsiniz :)

Malzemeler:

2 bardak yeşil mercimek
6 şu bardağı sıcak su
1 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Yeşil mercimek pişerken kara su bıraktığı için diğer malzemelerle karıştırmadan önce ayrı bir yerde biraz haşlarsanız yemeğinizin rengi daha iyi olacaktır. Mercimekleri tencereye koyup üzerine kaynamış su ekleyin ve 10-15 dk haşlayın. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleştirin; havucu soyup küçük küçük doğrayın ve soğanlara ekleyin. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip çiğ kokusu gidene dek kavurun. Suda haşlanan mercimekleri süzüp kavrulmuş malzemelerin üzerine ekleyin. 6 bardak sıcak suyu, kimyon, karabiber ve tuzu da ekleyip 30 dk pişirin.

Afiyet olsun :)

*Fotoğraf bitkiblog adresinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder