Malzemeler:
1 adet çekirdeksiz patlıcan
1 kutu haşlanmış nohut (800gr)
1/2 su brd. tahin
3/4 çay brd. limon suyu
3-4 adet sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı tuz (damak zevkinize bağlı :)
2 tatlı kaşığı kimyon
Sumak (süslemek için)
Hazırlanışı:
Patlıcanı yıkayıp bir kaç yerinden çatalla delin ve közleyin. Sarımsakları da kabuğunu soymadan 1-2 dakika, yakmadan közleyin. Patlıcanın ve sarımsakların kabuğunu soyun. Konserve nohutların suyunu süzün, pirinç yıkama kabına alıp soğuk suyla yıkayın. Nohutları avuç içinde ovalayarak kabuklarının çıkmasını sağlayabilirsiniz (bkz. Video 8.dk). Ayıklanmış nohutları ve diğer malzemeleri mutfak robotunda istediğiniz kıvama gelinceye kadar çekin. Daha kremamsı bir humus isterseniz 1/2 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz ama bence su eklemeden yoğun kıvamlı daha güzel oluyor.
Servis tabağına alıp üzerini kimyon ve sumak ile süsleyip ev yapımı köfte ve buz gibi ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hazırlanışı:
Patlıcanı yıkayıp bir kaç yerinden çatalla delin ve közleyin. Sarımsakları da kabuğunu soymadan 1-2 dakika, yakmadan közleyin. Patlıcanın ve sarımsakların kabuğunu soyun. Konserve nohutların suyunu süzün, pirinç yıkama kabına alıp soğuk suyla yıkayın. Nohutları avuç içinde ovalayarak kabuklarının çıkmasını sağlayabilirsiniz (bkz. Video 8.dk). Ayıklanmış nohutları ve diğer malzemeleri mutfak robotunda istediğiniz kıvama gelinceye kadar çekin. Daha kremamsı bir humus isterseniz 1/2 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz ama bence su eklemeden yoğun kıvamlı daha güzel oluyor.
Servis tabağına alıp üzerini kimyon ve sumak ile süsleyip ev yapımı köfte ve buz gibi ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder