18 Mayıs 2010 Salı

Kuskus Salatası

Salata dediğime bakmayın, oldukça doyurucu bir yaz yemeği. Evde kalan bir bardak kuskus ve taze yeşillikleri değerlendirmek için de güzel bir tarif:)

Sosta kullanılan mayonez ve ketçabı yemiyorsanız, sadece yoğurt ve kırmızı toz biber kullanarak da lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı kuskus
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydonoz
1/2 demet roka
2 adet taze soğan (yoksa yarım kuru soğan da olur:)
Zeytinyağ (miktarı size kalmış:)

Sos için:

2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı ketçap ya da salça
tuz, pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanış:

Kuskusu makarna gibi kaynayan suda 10-12 dk pişirip süzün. Kuskus pişerken bir yandan tüm yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın ve çukur bir tabağa alın. Pişirip süzdüğünüz kuskusları üzerine ekleyin. İstediğiniz miktarda zeytinyağı da ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Çukur bir kasede yoğurt, ketçap, mayonez, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırıp iyice çırpın. Kıvamı daha ince bir sos isterseniz içine biraz su ekleyebilirsiniz ama ben koyu halini tercih ediyorum.

Salatanızı küçük kaselere bölüp üzerini sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Not: Benim gibi salata canavarıysanız malzemelerin miktarını isteğinize göre arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder