31 Mayıs 2010 Pazartesi

Kabak Kayıkta Patates

Hadi beraber deneyelim:)

Malzemeler:

4 adet kabak,
2-3 adet patates,
Tereyağ,
Süt
Kaşar peyniri,
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
Taze nane

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayıp tereyağ ve süt ile püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Kabakları boydan 2'ye kesin; içlerini biraz oyup kayık şekli verin.

Kabakları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili bir tabağa alın. Patates püresini kabakların içine yerleştirin üzerine rendelenmiş kaşar serpin ve fırına sürün. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp servis tabağına alın.

Kayıkta kabaklarınızı taze nane ile süsleyerek yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder