12 Haziran 2010 Cumartesi

Salda Sarhoş Çilek*

*Bu tarif Hürriyet Cumartesi eki yazarlarından Refika Birgül'e aittir.

Refika Birgül bu tarifin "içkinin yanında hafif tatlılığıyla iştah açan bir başlangıç" olduğunu yazmış. Ben de çok beğendim; hadi deneyelim:)

Malzemeler:

1 adet yufka
Ayçiçek yağı
15 adet çilek
2 çorba kaşığı esmer şeker
4 çorba kaşığı viski
1/2 çubuk vanilya (içi kullanılıyor
Keçi peyniri
Taze nane yaprakları

Hazırlık:

Yufkayı (bir yufkadan yaklaşık 25 tane çıkıyormuş) açın, yarısını ayçiçek yağı ile yağlayın ve ikiye katlayın. 4'er cm.’lik kareler kesin. Çilekleri 3-4 mm. kalınlığında dilimleyin ve çukur bir kapta çileklerle 2 çorba kaşığı kahverengi şekeri, 4 çorba kaşığı viskiyi ve çubuk vanilyanın yarısının içini şeker eriyinceye kadar karıştırın.Tepsinize fırın kağıdı serin. Hazırladığınız kare yufkaları yerleşitirip üzerine çilekli harcı ilave edin ve 200 derecelik fırında yufkalar çıtırlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Keçi peyniri ve taze nane yaprakları ile servis yapın.

Keçi peynirini çileklerin üzerine güzel bir şekilde yerleştirmek için de püf noktası vermiş Refika Birgül

Bir buzdolabı poşeti alıp, 2 kaşık keçi peynirini torbanın bir alt köşesine denk gelecek şekilde dökün. Sonra üstten sıkıştırarak koni halini alan torbanın köşesini makasla kesin. Böylece keçi peynirini çilekli yufkaların üzerine, tepeden yavaş yavaş fındık büyüklüğünde sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder