14 Haziran 2010 Pazartesi

Mantar Sote

Malzemeler:

1/2 kg. mantar
1/2 kg yemeklik dana kıyma
2 adet orta boy soğan
1 kaşık biber salçası
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 çay bardağı sıcak su
Kimyon
Tuz
Karabiber

Hazırlık:

Soğanları ince ince doğrayın, çok az yağda hafif sararıncaya dek tavada kavurun. Sararan soğanlara kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarların dış katmanını soyun (lezzetini koruması için mantarlara su değdirilmemesi gerekiyor; zaten dış katmanı soyacağınız için yıkamanıza gerek yok). Soyduğunuz mantarları küçük küçük doğrayın. Kavrulan kıymaya karabiber, kimyon, tuz ve mantarları ekleyin. Mantarlar kavrulurken bir kaşık biber salçasını ayrı bir kapta yaklaşık yarım çay bardağı sıcak suyla sulandırıp tavaya ekleyin ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk pişirin.

Bulgur pilavı ve yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder