31 Mayıs 2010 Pazartesi

Kabak Kayıkta Patates

Hadi beraber deneyelim:)

Malzemeler:

4 adet kabak,
2-3 adet patates,
Tereyağ,
Süt
Kaşar peyniri,
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
Taze nane

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayıp tereyağ ve süt ile püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Kabakları boydan 2'ye kesin; içlerini biraz oyup kayık şekli verin.

Kabakları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili bir tabağa alın. Patates püresini kabakların içine yerleştirin üzerine rendelenmiş kaşar serpin ve fırına sürün. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp servis tabağına alın.

Kayıkta kabaklarınızı taze nane ile süsleyerek yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

18 Mayıs 2010 Salı

Kuskus Salatası

Salata dediğime bakmayın, oldukça doyurucu bir yaz yemeği. Evde kalan bir bardak kuskus ve taze yeşillikleri değerlendirmek için de güzel bir tarif:)

Sosta kullanılan mayonez ve ketçabı yemiyorsanız, sadece yoğurt ve kırmızı toz biber kullanarak da lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı kuskus
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydonoz
1/2 demet roka
2 adet taze soğan (yoksa yarım kuru soğan da olur:)
Zeytinyağ (miktarı size kalmış:)

Sos için:

2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı ketçap ya da salça
tuz, pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanış:

Kuskusu makarna gibi kaynayan suda 10-12 dk pişirip süzün. Kuskus pişerken bir yandan tüm yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın ve çukur bir tabağa alın. Pişirip süzdüğünüz kuskusları üzerine ekleyin. İstediğiniz miktarda zeytinyağı da ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Çukur bir kasede yoğurt, ketçap, mayonez, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırıp iyice çırpın. Kıvamı daha ince bir sos isterseniz içine biraz su ekleyebilirsiniz ama ben koyu halini tercih ediyorum.

Salatanızı küçük kaselere bölüp üzerini sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Not: Benim gibi salata canavarıysanız malzemelerin miktarını isteğinize göre arttırabilirsiniz.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

"Yemek" Deyince Bile Mutlu Oluyorum Sanırım:)

bugün canım herşeyden çekiyor!

böyle günler de kalkıp bulduğum herşeyi yemek yerine kendimi yemek blogları ile oyalamaya çalışyorum. bu bir çeşit işkence gibi görünebilir ama eğer yemek yapmayı seven biriyseniz o harika tariflere ve fotoğraflara bakmanın nasıl harika bir his olduğunu biliyorsunuzdur:)

en güzel yemek tariflerini ve yemek bloglarını bulmak için yapılabilecek en kolay şey Tastespotting sitesine göz atmak bence. o siteye her girişimde kelimenin tam anlamıyla mest olup kendimden geçiyorum. resimlerin, tariflerin ve yemeklerin hepsi birbirinden güzel:)

siteyi ilk keşfettiğimde hemen üye oldum ve tarif göndermeye başladım. tarifleri ingilizce yazmak brz zorluyor ama sitede yayınlanırsa buna değiyor. şimdiye kadar 2 tarif gönderdim; biri yayınlandı, diğer tarif fotoğraf boyutu yüzünden yayınlanmadı. sitenin güzel taraflarından biri de tariflerin üzerine tıkladığınızda sizi o tarifin yazılı olduğu orjinal bloga yönlendiriyor olması. böylece yüzlerce harika yemek blogu keşfetme şansı veriyor.

maalesef şimdilik gitmek zorundayım:( ama devamı gelecek:)