29 Haziran 2012 Cuma

Fırında Balık

Malzemeler: 2 Kişilik

2 adet büyük balık (Tercihen Çupra:)
2 adet büyük soğan
2-4 adet patates
1 adet portakal
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
1/3 çay bardağı zeytinyağ
Kekik
Tuz

Hazırlanış:

Patates ve soğanları halka halka dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriniz. 1/3 çay bardağı zeytinyağın içine dövülmüş sarımsakları, kekiği ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Karışımı temizlenip yıkanmış balıkların içine sürün. Balıkları patates ve soğanların üzerine yerleştirin. Balıkların içine birer adet defne yaprağı yerleştirin (Defne yaprağı hafif acılık verebilir, dilerseniz balıkların üzerine de koyabilirsiniz ama koku konusunda içine koymanız daha etkili olacaktır). 1 adet portakalı da kabuklarıyla birlikte halka şeklinde doğrayarak balıkların üzerine gelecek şekilde tepsiye yerleştiriniz. 200º C'de balıklarınız kızarana kadar  (30-35 dk) pişirin.

Kıvırcık marul, roka ve soğandan oluşan bol limonlu bir salatayla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder