Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay brd. yoğurt
1 yumurta
1/2 demet dere otu
Tuz
2,5 - 3 su brd. un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu ya da susam
Hazırlanışı:
Sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı derince bir kapta iyice çırpın, üzerine yıkayıp ince ince kıydığınız dere otunu ve tuzu ekleyip çırpın. 2,5 - 3 bardak unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Klasik kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan isterseniz klasik boyutlarda poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Ben tek lokmalık daha minik poğaçalar yapıyorum. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Dilerseniz daha sonra pişirmek için yağlı kağıda dizip buzluğuna da atabilirsiniz
Yanına da kakaolu bir kek yaptınız mı gelsin misafirler :)
Afiyet olsun :)
Tatlim tarifleri olculer ile vemene bayiliyorum!
YanıtlaSilEpey geç olmus ama yorumunuzu yeni gördüm. Teşekkürler :)
Sil