15 Ağustos 2013 Perşembe

Dere Otlu Minik Poğaçalar

Kış hazırlıklarım devam ederken bir yandan da çat kapı gelebilecek olan misafirler için hazırlık yapıyorum. Benim en sevdiğim ikramlıklar dere otlu poğaça ve kakaolu kek :) Dere otunu yemeklerde sevmesem de hamur işlerinde harika bir tat ve koku veriyor. Aşağıdaki tarif hem kolay hem de lezzetli :) Fırsat buldukça yani Arya uyuduğunda ufak ufak ikramlıklar hazırlayıp buzluğa atıyorum, misafir gelince de fırına atıp mis gibi ikram ediyorum :)

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay brd. yoğurt
1 yumurta
1/2 demet dere otu
Tuz
2,5 - 3 su brd. un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Çörek otu ya da susam

Hazırlanışı:

Sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı derince bir kapta iyice çırpın, üzerine yıkayıp ince ince kıydığınız dere otunu ve tuzu ekleyip çırpın. 2,5 - 3 bardak unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Klasik kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.  

Elde ettiğiniz hamurdan isterseniz klasik boyutlarda poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Ben tek lokmalık daha minik poğaçalar yapıyorum. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Dilerseniz daha sonra pişirmek için yağlı kağıda dizip buzluğuna da atabilirsiniz

Yanına da kakaolu bir kek yaptınız mı gelsin misafirler :)

Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. Tatlim tarifleri olculer ile vemene bayiliyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epey geç olmus ama yorumunuzu yeni gördüm. Teşekkürler :)

      Sil