20 Ocak 2009 Salı

Et Sote


Malzemeler:
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
Salça (tercihen biber salçası)
Sıvı yağ
Bir bardak su
Kimyon, Tuz
Pul biber (isteğe bağlı)
Biberiye (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Yemeğe tüm malzemelerimizi doğrayarak başlayalım. Soğanları tercihen söğüşlük olarak doğrayın; biberleri de doğrayıp aynı tabağa alın. Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayın ve bir tabağa alın. Teflon bir tavaya tabanı kaplanacak şekilde sıvı yağ koyup biraz ısınmasını bekleyin. Kuşbaşı etleri (büyükçe et parçaları varsa küçültün) tavaya atıp pişirin. Etler pişerken kendi sularını bırakacak; etler bu suyu geri çektikten ve hafif kızardıktan sonra soğanları ve biberleri ekleyin. Pembeleşen soğanlı ve biberli ete, doğranmış soğanları, kimyon, biberiye, ve pul biberi ekleyin. Domatesler yumuşadıktan sonra ayrı bir kapta bir bardak su ve bir yemek kaşığı salçayı karıştırıp yemeğe ekleyin. Yemeğinize tuz da atıp kısık ateşte bir süre pişirin. Yemeğinizi patates püresi ya da pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder