24 Ocak 2009 Cumartesi

Kakaolu Islak Kek (Fake Brownie)

Siz de benim gibi browni manyağı iseniz bu tarif hoşunuza gidebilir:)

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu (yoksa sadece normal un kullanabilirsiniz)
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket margarin ya da 2 çay bardağı çiçekyağ
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:
4 yumurtayı ve 1,5 bardak şekeri derin bir kapta mikserle iyice çırpın. 2 bardak unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilini eleyerek yumurtalara ekleyin, çırpmaya devam edin. Kek hamuruna bir paket margarini* ya da yaklaşık 2 çay bardağı sıvıyağı ekleyip iyice çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını margarinle yağlayın, kek hamurunu içine döküp önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırına yerleştirin. 35-40 dk pişirin. Fırından çıkardığınız keki 5 dk soğumaya bırakın. 5 dk sonra keki kalıptan çıkarıp üzerine bir bardak soğuk sütü gezdirerek dökün. Yanında bir top vanilyalı dondurma ile sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

*Margarini bir gün önceden dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında muhafaza ederseniz keke karışıp erimesi çok daha kolay olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder