5 Haziran 2015 Cuma

3 Renkli Rulo Börek

Bu böreği ilk kez Evrimlerde yedim ve o gün bugündür favori böreğim oldu :) Annem pek güzel yapar ama bu kez ona zahmet vermeyelim, ben deneyeyim dedim. Hazırlayıp buzluğa attım, Arya'nın doğum gününde pişireceğim. İnşallah anneminki kadar güzel olur :)

Malzemeler:

2 adet yufka
3-4 yemek kaşığı tereyag ya da 1/3 bardak sıvı yağ
1 paket çemensiz pastırma
3-4 adet havuç
1/2 kg ıspanak (ya da 1 pkt. dondurulmuş ıspanak)
1 adet soğan
Tuz, karabiber



Hazırlanışı:

Soğanı doğrayıp tavada biraz öldürün, ıspanakları ekleyip rengini çok soldurmadan biraz pişirin. Havuçları da rendeleyip ayrı bir tavada pişirin.  Her ikisini de genişçe tabaklara koyup kenara alın. Fırın tepsinizin içine yağlı kağıt serin. İlk yufkanızı tepsiye serin, içine erittiğiniz yağdan sürün. Tepsinin kenarlarından sarkan kısımları 3 taraftan içeri doğru katlayın. 1 tarafı zarf kapağı gibi açık bırakın. Yufkanın içeri katladığınız kısmını da yağlayın ve üzerine pastırma dilimlerini yerleştirin.



2. yufkayı tepsi boyutunda kesin ve pastırmaların üzerine serin, yine yağlayın ve üzerine kavurduğunuz havucu ekleyin. Yufkadan arta kalan kısımlarla havucun üstünü kaplayın ve yufkanın üzerini yine yağlayın. En son kavrulmuş ıspanağı da serip yufkaları rulo şeklinde sarın.





İlk yufkanın dışarda kalan kısmı ile rulonun ucu tamamen kapanacak ve pişerken malzemeler dökülmeyecek. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Çayla, taze limonatayla, ya da naneli ayranla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder