Malzemeler:
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (dilerseniz 3 de olabilir)
1 adet Yovita prebiyotik yoğurt (ya da 2-3 kaşık yağsız yoğurt)
100 ml az yağlı süt
1 adet elma (kabuklarıyla kullanın)
1/2 adet muz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı keten tohumu (isteğe bağlı)
5-6 adet çilek
Badem, ceviz vb. (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri geceden kavanoza koyup kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Elma, çilek ve muzu dilimleyerek ya da rendeleyerek ekleyebilirsiniz. Daha taze ve kıtır kıtır kalmaları için kuru yemişleri yerken ekleyin. Çilekler yeterince tatlı değilse biraz bal da ekleyebilirsiniz ama bence muz ve elmanın tadı yeterli oluyor :)
Afiyet olsun :)
Not: Yulaf ezmesini evde yiyecek olsanız bile yulafın yumuşaması için geceden hazırlayıp dolapta bekletilmesi gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder