12 Nisan 2010 Pazartesi

Çığırtma (Yöresel Bir Patlıcan Yemeği)*

"Çığırtma" çocukluğumdan beri en sevdiğim yaz yemeğidir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bugüne kadar yiyip de sevmeyen tanımıyorum:)

Malzemeler:

4-5 adet ince uzun patlıcan
4-5 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
3 adet domates
Zeytinyağ

Yapılış:

Patlıcanları yıkayıp pijamalı şekilde soyun ve patlıcanları bölmeden bütün olarak sarmal şekilde kesin. Büyük bir teflon tavaya bir miktar yağ koyup kızdırın ve patlıcanları bütün olarak kızartın (patlıcanların bir yüzü kızardıkça tavada bütün olarak çevirerek kızartın). Biberleri ve sarımsakları da patlıcanlarla birlikte kızartın ama onlar daha hızlı kızaracağı için patlıcanlar hafif renk değiştirince ekleyin. Dış tarafı kızaran patlıcanların üzerine yuvarlak yuvarlak dilimlediğiniz domatesleri yerleştirip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte domatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Not: Arzu ederseniz kızartma esnasında biraz fazla yağ kullanıp, kızartma işlemi bitince fazla yağı tavadan alabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

*Bu tarif, Bergama'nın Zeytindağ köyüne ait yöresel bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder