16 Nisan 2010 Cuma

Kabak Çintmesi


Bu da Ege'den lezzetli, hafif ve sağlıklı bir tarif:) Soğuk servis edildiğinde sıcak yaz akşamlarına çok uygun bir yemek.

Malzemeler:

4-5 adet kabak
1 büyük soğan
1/2 demet maydanoz
Zetinyağ
1 kaşık salça
Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Dereotu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1 adet soğanı istediğiniz şekilde doğrayın (ben büyük büyük seviyorum:) Kabakları da yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 4'e bölüp çok kalın olmayacak şekilde doğrayın. Soğanları tavada biraz çevirdikten sonra salçayı ve kırmızı pul biberi ekleyin. Kabakları da ekleyip tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Dilerseniz 1/2 çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kabaklar yumuşayınca üzerlerine kıyılmış maydanoz ve dere otunu ekleyip ocağı kapatın. Yanında yoğurtla birlikte sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık ben de çok severim bu yemeği hele de yanın da sarmısaklı yoğurtla harika olur....

    YanıtlaSil
  2. zaten birşeyin içine sarımsak girince o mutlaka lezzettli oluyor:)

    YanıtlaSil