11 Nisan 2010 Pazar

Elmalı & Havuçlu Kek


Malzemeler:

3 yumurta
2 su brd. un
1 su brd. toz şeker
1 su brd. sıvı yağ
1 su brd. ceviz
1 su brd. rendelenmiş havuç
1 elma
1 pkt. vanilin
1 pkt. kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanış:

Yumurta, yağ ve şekeri iyice çırpın. Sonra unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin. Havuç, elma, tarçın ve cevizi ayrı bir kapta karıştırıp kek karışımına ekleyin. Önceden yağladığınız kek kalıbında 150-175 derecede 40-45 dk pişirin. Kekinizi kalıptan çıkarmadan önce soğuması için bir süre bekletiniz.

Not: Evinizde o an için ceviz yoksa ya da elma ve havuçtan sadece biri varsa dert etmenize gerek yok; kekiniz yine de lezzetli olacaktır :)

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder