18 Nisan 2010 Pazar

Zeytinyağlı Bamya


"Ben bamya sevmem" diyen erkekler, önce bu tarifi bir tadın sonra isterseniz yemezsiniz:)

Malzemeler:

1 kavanoz konserve bamya (süzme ağ. 370gr)
1 büyük soğan
1-2 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
¾ çay bardağı zeytinyağ
¼ limon suyu

Yapılışı:

Soğanları irice doğrayın, bir fincan zeytinyağını tencereye koyup soğanları hafif kavurun ve salçayı ekleyin. Bir kavanoz bamyayı süzgeçte yıkayıp kavrulan soğanlara ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin. 1/4 limon suyu ekleyip biraz da su koyun. Dilerseniz bamyaların üzerine bir dim de liman yerleştirebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kısa bir süre pişirin.

Not: Kalabalık bir aile iseniz 2 adet konserve kullanıp diğer ölçüleri de 2’ye katlayarak pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder