11 Nisan 2010 Pazar

Ufak Mutfak Sırları:)

Sarımsaklarınızı kolayca soymak için sarımsakları mikrodalgada 15 saniye bekletin.

Yemek hazırlarken ellerinizde oluşan yiyecek lekelerini (pancar vb. sebzelerden kaynaklanan) ellerinizi patatesle ovarak çıkarabilirsiniz.

Patateslerinizin filizlenmesini engellemek için aralarına bir tane elma yerleştirin.

Avakado ve muzlarınızın olgunlaşması için hepsini 1 elmayla birlikte bir kese kağıdının içine koyun, kese kağıdının ağzını kapatın ve 2-3 gün bekletin.

Yumurtalarınızın taze olup olmadığını anlamak için derin bir kaba soğuk su ve tuz koyun; yumurtayı suya bırakın; eğer batarsa yumurta tazedir.

Yumurtalarınzı kaynatmadan önce kabuklarını küçük bir toplu iğneyle delin böylece yumurtanız kolayca soyulacaktır.

Kahvaltı için kaynatacağınız yumurtaları geceden dolaptan çıkarırsanız yumurtalarınız çatlamaz. Eğer unutursanız dolaptan çıkardığınız yumurtaları kaynatacağınız kabın içine metal bir çay kaşığı koyun ki yumurtalarınız çatlamasın.

Mısırlarınızı kaynatırken doğal aramolarının daha belirgin olması için suya bir tutam şeker ekleyin.

Yarım kalan açık şaraplarınız dökmeyin. Buz kalıbında dondurup istediğiniz zaman sos yapımında ya da güveç yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Soğan doğramanız gerektiğinde ortadan ikiye kestiğiniz soğanları bir süre buzlukta bekleterek gözlerinizin yaşarmasını ya da yanmasını önleyebilirsiniz.

Brokoli aldığınızda sert olan (ama kart değil) sap kısımlarını atmayın, sapları çorba yapımında kullanabilirsiniz.

Keklerin daha uzun süre taze kalması için keki muhafaza ettiğiniz kabın içine yarım elma yerleştirin.

Tencerelinizin dibine yapışan yemek artıklarını kazıyarak çıkarmak yerine tencerey su koyarak kaynatın böylece yemek artıkları daha kolay çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder