Sevgili Handan'dan aldığım ilhamla yaptığım sarımsaklı ekmeğin ve çorbanın tarifini yazmak ne zamandır aklımda ama elim gitmedi nedense şu ana dek bir türlü. Şimdi yazayım :)
Çorba için:
Malzemeler:
- 1 kavanoz domates konservesi (mümkünse ev yapımı :)
- 1-2 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağ ve yanmaması için de birazcık zeytinyağı
- 1 kaşık un
- 1-2 bardak kaynamış su
- 1 pkt. krema
- Tuz
- Karabiber
Hazırlık:
Sarımsakları iyice ezip tereyağ ve sıvıyağ karışımında kavurun. 1 kaşık unu ekleyip kokusu çıkana dek kavurun. 1 kavanoz domates konservesiyle beraber tuz ve karabiber ekleyip kaynayana dek pişirin. Kaynayınca üzerine biraz sıcak su ekleyip blenderdan geçirin. Altını kısıp içine 1 paket kremayı yavaş yavaş ve çorbayı karıştırarak ekleyin. Krema eklediğiniz çorba ısınınca ocaktan alın. Çorbanın kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayabilir, koyu olduysa kaynamış su ekleyerek açabilirsiniz. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar ya da parmesan serperek aşağıda tarifini vereceğim sarımsaklı ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz.
Sarımsaklı Ekmek için
Malzemeler:
- 1 adet ekmek
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Kekik
- Parmesan
Hazırlık:
Çukur bir kapta zeytinyağını, ezilmiş sarımsakları ve baharatları iyice çırpın. İster dilim dilim kestiğiniz, isterseniz tam olarak koparmadan üzerinde kesikler oluşturduğunuz ekmeğe hazırladığınız baharatlı yağ karışımını sürüp üzerine biraz parmesan rendeleyin ve fırında kızartın. Ben fırının ızgara ayarını kullandım ve ekmeği ızgaraya yakın yerleştirip pişirdim. Yalnız yanmaması için çok kontrollü pişirmek gerek. Sarımsaklı ekmeğinizi özellikle domates çorbasının yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Domates çorbasını pek severim. Ekmekten uzak dursam iyi olacak.:)
YanıtlaSilAma bu çorbayla sarımsaklı ekmek çok iyi gidiyor :) Arada kaçamak yapılmalı bence :D
Sil